Po loňské nejstarší historii hradu, se letos otvírá téma z dob nedávno minulých – období od 2. sv. Války do znovuotevření hradu veřejnosti v roce 1990. Návštěvníci budou možná překvapeni, jaké události hrad v tomto období provázely. Ti, kteří dorazí, si připomenou také undergroundové umělce spojené s hradem a hlavně dobrovolníky z hnutí Brontosaurus, bez jejichž nadšení a spousty práce bychom si hrad možná už neprohlíželi. Kastelánka si pro návštěvníky připravila i zcela neznámé perličky s osudem hradu. Zvídavým návštěvníkům nočních prohlídek ukáže i některé prostory návštěvníkům jinak nepřístupné. Nebude chybět ani kvizová otázka a malá odměna. Na akci je nutná rezervace.
Noční komentované prohlídky
Kdy: 15. srpna od 21 hodin
Kde: Hrad Seeberg
Za kolik: 120 Kč

Zaběhněte si Mírový běh

sobota 15. srpna

Pojďte si zaběhnout část celoevropského Mírového běhu, který se koná už od roku 1987, zve chebský běžecký spolek Rozbehnito.cz. Mírová štafeta, která začíná v nejvýchodnějším bodě ČR, dorazí do Krajinky v sobotu 15. srpna ve 13.30 a po téměř hodinové ceremonii bude už s chebskými běžci pokračovat po trase Hradiště Jindřichov Nový Drahov Soos Františkovy Lázně. Každý účastník si může podle své formy a zdatnosti zvolit, kde se od Mírového běhu odpojí. Chebský běžecký spolek Rozbehnito.cz a jeho členové budou hrdou součástí štafety a k účasti zve širokou veřejnost, jak běžce, tak diváky. Zaběhnout si mohou lidé například i v Dolním Žandově, kam Mírový běh dorazí po 11. hodině.

Koupaliště Michal
FOTO: Zákazy koupání se prozatím nešíří

Za vodním světem nejen pod mikroskopem vyrazte na Kladskou

Dům přírody Kladská 15. srpna, sraz v 10.45

V rámci akcí Pojďte s námi do přírody je na sobotu připravena populárně-naučná hydrobiologická exkurze za zajímavostmi života pod vodní hladinou na nádržích v centrální části Slavkovského lesa v okolí Kladské. První, terénní část exkurze je věnována vycházce po vodních plochách a odběru vzorků v terénu. Sraz je před Domem přírody na Kladské. Délka trasy je odhadována na 5 kilometrů a průvodci budou Ing. Jiří Sikora a Ing. Marek Baxa. Ti, kteří nechtějí nebo nemohou absolvovat terénní část exkurze, se mohou zúčastnit pouze druhé části ukázky nachytaných vzorků, jež proběhne po poledni (orientačně po 13. hodině, s ohledem na průběh terénní části) v Domě přírody Slavkovského lesa.

Hvězdy rozezpívají Sady Míru

Sady Míru Aš sobota 15. srpna od 18 hodin

Na bohatý program se mohou těšit lidé z Aše a okolí. V sobotu 15. srpna se v Sadech Míru uskuteční kulturní program Hvězdy v Saďáku. Na galakoncertu vystoupí populární zpěvák Kamil Střihavka a zpěvačka Olga Lounová. Vstupné na akci, která začíná v 18 hodin, činí 300 korun v předprodeji a 350 korun na místě.