KDY: 7. března od 11 hodin
KDE: Královské Poříčí, statek Bernard
ZA KOLIK: zdarma; zabijačkový raut 199 Kč na osobu, děti do 4 let zdarma v doprovodu dospělého, děti od 4 do 12 let 109 Kč

V 11 hodin se sejdou masky u zámečku v Královském Poříčí. Bude se nabízet drobné občerstvení, zvolí se král masopustu a ocení nejnápaditější masky. Čeká vás i kulturní program – muzika, divadlo, vystoupení dětí. Na závěr bude pohřbena basa. V hodovní síni bude probíhat zabijačkový raut. Cena vstupenky je 199 Kč na osobu, děti do 4 let zdarma v doprovodu dospělého, děti od 4 do 12 let 109 korun.

Když se na Bernard vypravíte s celou rodinou, určitě nebudete litovat. Zábava se tu snoubí s poučením. Centrum tradičních řemesel celoročně pečuje o odkaz našich předků a připravuje pro vás řemeslné kurzy v truhlárně, v dílně vonných svící a mýdel či v dílně designu. Řemeslo si můžete vyzkoušet a vlastnoručně si vyrobit suvenýr. Připraveno je pro vás Foto muzeum řemesel a nově muzeum Lega pro děti. Domácí zvířata v zookoutku se nechají pohladit i nakrmit. Restaurace Statek Bernard je vyhledávaným cílem návštěvníků hlavně díky vyhlášené, ryze české kuchyni.