Jedinou podmínkou je, že autorovi musí být minimálně čtrnáct let a jeho práce nesmí být doposud nikde publikovaná. Patronkou letošního ročníku je držitelka ceny Magnesia Litera Anna Bolavá. Soutěž vyhlášená krajskou knihovnou má letos motto: Jsem to pořád já. Dokážu vnímat a cítit a rozplakat se, jsem to já, což je také citace z druhého románu Ke dnu patronky Bolavé.

„Jsme velice rádi, že naše soutěž získala své jméno po celé České republice a pravidelně nám chodí příspěvky ze všech jejích krajů,“ uvedl ředitel knihovny Vratislav Emler a dodává, že věková skladba soutěžících je velmi pestrá.

Nejmladšímu soutěžícímu bylo šestnáct let a tomu nejstaršímu třiaosmdesát. Soutěžní práce můžou zájemci posílat prostřednictvím webového formuláře na adrese: www.knihovnakv.cz až do 31. 12. 2017. Slavnostní vyhlášení se poté uskuteční 24. 2. 2018 v sále Krajské knihovny Karlovy Vary za přítomnosti patronky Anny Bolavé. Ta předtím dostane deset nejlepších povídek, ze kterých vybere výherce. Do soutěže můžete posílat své povídky, které musejí mít maximálně 5 normostran, což je 9 000 znaků. Každý autor může přihlásit pouze jeden příspěvek. Kromě toho musí být povídka zaslána ve formátu doc. nebo docx. Přihlášené výtvory budou nakonec průběžně publikované na webových stránkách knihovny a deset nejlepších knihovna zveřejní ve sborníku soutěže.

Obal prvních Stínů nad Krušnými horami.
Chcete být jedním z autorů? Stíny nad Krušnými horami budou mít své pokračování