"Navštívili i noclehárnu v Nádražní ulici. Vybudovalo ji před několika roky město a provozuje ji obecně prospěšná společnost Pomoc v nouzi. Noc v ní strávilo kolem 16 lidí, což je něco málo přes polovinu její kapacity. Takže místa bylo dost. Jenomže ti, kdo chtějí noclehárnu využít, musejí dodržovat řadu pravidel. Mezi nimi je absence alkoholu a drog. A to je pro řadu lidí zdržujících se na ulici problém," říká mluvčí sokolovské radnice Vladimír Meluzín.

„V Sokolově v uplynulých letech lidí bez domova jednoznačně přibylo, svůj podíl na tom má také protialkoholní záchytná stanice. Svážejí se do ní lidé z celého regionu a mnozí tu pak zůstanou, protože nemají peníze, aby odjeli. A další se do Sokolova dostanou z mnoha dalších důvodů. Dnes jsme narazili na lidi z Aše, Rotavy, Kraslic, Žatce, Mostu i Ostravy,“ řekl velitel městské policie Petr Kubis. Zároveň konstatoval, že městská policie může bezdomovce kontrolovat a v rámci zákonných možností řešit problémy, které působí. „Je ale třeba, aby s nimi systematicky pracovaly organizace, které kvůli tomu vznikají,“ dodal.

Městská policie se hodlá v nejbližší době sejít se zástupci sociálních služeb působících v Sokolově, odborem sociálních věcí Městského úřadu, Úřadem práce ČR a s Policií ČR, kde chce problematiku konkrétních osob řešit.

Lidé využili první velké příležitosti a vyrazili se pobavit na Horní hrad.
PODÍVEJTE SE: Hauenštejn opět v obležení lidí. Vyrazili na Dětský den