Po loňských úpravách je letos na řadě další zpevnění břehů a vstupů do vody. Stejně jako řada dalších míst, i Bílá voda se v sezoně potýká s nedostatkem parkovacích míst pro návštěvníky.

„Chtěli bychom rozšířit odstavné plochy pro vozidla, abychom mohli v létě lépe pojmout to množství automobilů, které jezdí na Bílou vodu,“ potvrdil starosta Chodova Patrik Pizinger. A třetí novinkou je plánované protažení elektřiny až na pláž, které uvítá zejména provozovatel zdejšího občerstvení. Chystané úpravy vyjdou město na víc jak 1,2 milionu korun a návštěvníci se na ně mohou těšit už v letošní letní sezoně.

Tříkrálová sbírka. Ilustrační foto.
Tříkrálová sbírka pomůže krámku, kavárničce a hospicu

Přírodní koupaliště Bílá voda tak nabízí návštěvníkům pontony pro snazší vstup do vody, odpočinkové lavičky, šachový stolek, dřevěné knihovničky s časopisy a knihami, multifunkční posilovací stroje, workoutové hřiště, zastřešené odpočívadlo s lavicí a stojanem na kola u horní části hráze a příležitostně také rychlé občerstvení. „Pro sportovce pak kvalitní běžecký okruh.

Skvělé podmínky tam najdou i rybáři. V loňském roce město vybudovalo i nové sportoviště, takzvaný pumptrack, který je jediný svého druhu v kraji,“ doplnil lákadla mluvčí Chodova Martin Polák.

Přírodní koupaliště je v posledních letech vyhledávanou lokalitou nejen pro obyvatele Chodova. Navíc hygienici dlouhodobě oceňují kvalitu vody nejvyšší známkou.

Průvod v čele se třemi králi došel až na hrad Hartenberg, kde se v kapli sv. Tří králů konala slavnostní tříkrálová mše.
FOTOGALERIE: Tři králové dorazili na své cestě i na hrad Hartenberg