Řeč je o Březovském lístku. Soutěž, která dává šanci začínajícím pěvecko-hudebním talentům, startuje v sobotu 3. listopadu v Březové u Sokolova a šanci má opravdu každý.

„Jako každý rok, i letos budou účastníci soutěžit ve třech věkových kategoriích. Nejmladší soutěžící od 6 do 10 let, dále děti ve věku od 11 do 15 let a na závěr nejstarší, tedy děti od 16 do 18 let. Kromě jednotlivců se do soutěže mohou hlásit i skupiny. Zájemci si mohou přihlášku stáhnout na webových stránkách města nebo si ji vyzvednout v infocentru březovské radnice,“ informuje vedoucí kulturního domu Michal Bedeč.

V průběhu soutěže vystoupí také pražská pop-rocková skupina Pamflet. Programem bude přítomné provázet moderátor Aleš Pokorný.

Celodenní vstupné činí 40 korun a zajištěno bude i občerstvení.

„Přijďte povzbudit dětské pěvecké talenty a zpříjemnit si tak podzimní sobotu zajímavým hudebním programem,“ zve návštěvníky Bedeč.

Dříve se přihlásilo 100 soutěžících a třetina z nich zpívala stejné písničky. Dnes jsou dané kategorie a děti do 15 let mohou mít hudební doprovod.

Začátek akce, která se uskuteční opět v prostorách zdejšího kulturního domu, je stanoven na 11. hodinu dopoledne. Od 9 do 11 hodin je naplánovaná prezence soutěžících.

Z loňského ročníku, na který se přihlásilo celkem 27 soutěžících a 2 dua, skupiny z celého kraje, postupovali ti nejlepší do celostátních soutěží Brněnská brána, Zlatá struna v Plzni, Folk Tone v Praze a také na Dětskou portu v Kroměříži.

Parkovací dům nechtějí lidé v ulici Pod Nádražím, musela by mu ustoupit zeleň. Sepsali proto petici. A není to poprvé. V roce 2013 se postavili i proti výstavbě dětského hřiště.
Městu chybí tisícovka stání, parkovací dům lidé odmítli