Takové hlasy zaznívají od vedení loketské radnice, které chce spolu s Karlovarským krajem najít využití těchto budov. Prozatím se rýsují dva návrhy a kraj Lokti slíbil, že ho přizve na veškerá jednání, která se budou týkat bývalé průmyslovky.

"Požádali jsme hejtmana, zda bychom mohli být přizváni k jednáním o dalším osudu budov bývalé průmyslovky na loketském náměstí. Uvažovalo se o tom, že by v prostorách mohla sídlit církevní škola, ale dalo by se tam taktéž vytvořit zázemí pro rozvoj kulturních a kreativních průmyslů v regionu," říká za Loket jeho místostarosta Petr Zahradníček.

V Sokolově začali stavět dvě chytré zastávky pro autobusy
V Sokolově začali stavět dvě chytré zastávky pro autobusy

K celé věci se při osobní návštěvě Lokte vyjádřil i hejtman Petr Kulhánek. „V rámci krajského strategického projektu 4K - tedy centra kulturních a kreativních odvětví, se nyní připravuje studie proveditelnosti. Vedení Lokte dáme studii k připomínkování a do diskuse o budoucím využití objektu vždy zahrneme i město,“ přislíbil hejtman.

Podle informací se o zřízení církevní školy rozhoduje mezi Loktem a Dalovicemi. Zatímco provozní náklady školy v Lokti by neměly být problémem, ty prvotní před spuštěním provozu, hovoří pro Dalovice. Byly by totiž pro kraj menší. V celé věci povedou všechny zúčastněné strany další jednání. Oslovena bude i církev a její vedení v Plzni.

Ilustrační foto.
U Staré Vody se srazilo nákladní auto s dodávkou, oba řidiči při nehodě zemřeli

U druhého z uvažovaných projektů, centra kulturních a kreativních odvětví, by se dalo dosáhnout i na případné dotace z národních či evropských fondů. I po zveřejnění studie proveditelnosti se ještě povede řada dalších diskuzí. Postoj radnice je ale jasný. "Musí se tam něco dít, aby nedošlo k chátrání jako v případě loketské Dvorany," dodal Zahradníček.