Musely se dokonce z malých prostor školy přesunout do velkého sálu kulturního střediska, který rovněž praská ve švech. Přesto jejich organizátor, student Daniel Grigar, občas naráží na nepochopení. A důvod? Je mladý, řada lidí mu nevěří a nebere ho vážně, je mu totiž teprve sedmnáct let.

Pošlete nám sem šéfa, slyší často při některých obchodních jednáních. „Když jdu někam na jednání s taťkou, mluví jenom s ním, mně říkají, ať počkám zatím u sekretářky. Berou mě jako dítě, které doprovází tatínka,“ postěžoval si. Přitom jednatelem a organizátorem je on, jeho otec ho zastupuje a podepisuje smlouvy, dokud Daniel sám nebude plnoletý. Podobnou zkušenost má i s některými prodejci. „Říkají, že jsem nezkušený, tak se snaží víc si dovolovat a měnit naše podmínky a pravidla. Nebo je třeba obcházet. Nejsem pro ně autorita,“ poznamenal.

Sám se ovšem snaží, aby se jí stal. Stylem vystupování, oblékání i chování vůči zákazníkům i prodejcům. Připouští, že pořádání trhů je pro něj velká zkušenost. „Býval jsem velký introvert, tohle mi neskutečně pomohlo se otevřít. Naučil jsem se jednat s cizími lidmi, vyznám se líp ve financování. Celkově si myslím, že jsem touto akcí dospěl,“ říká.

Trhy se v průběhu roku také hodně posunuly dopředu, nabízejí mnohem větší sortiment a pokaždé se snaží přijít s něčím novým. Ty nejbližší proběhnou v sobotu 14. dubna.

Ilustrační foto.
Lidí bez práce je v Chodově rekordně málo