Pod zkušeným vedením tanečnice Patricie Porákové a jejího partnera Javiera Antara si tanečníci amatéři vyzkoušeli základní kroky vášnivého tanga.

V netradičních prostorech tak tanečníci v sobotu protančili nejedny střevíce. „S přítelem jsme využili příležitost jít na otevřenou lekci. Na první pohled se nám kroky zdály složité, ale nakonec nám to docela šlo. A moc nás tango bavilo,“ řekla Kateřina Krátká. Tango na Tržní kolonádě mělo jasný cíl. „Vzniklo jako nápad oživovat prostor v lázeňské zóně. Chtěli bychom si tím užít lázeňskou zónu a inspirovat ostatní obyvatele a ukázat lidem, kteří něco dělají v místním prostoru, že je možné ho zabydlovat a užívat si ho. Líbilo by se nám, kdyby takových akcí bylo hodně, a nemusíme je pořádat jenom my,“ uvedla organizátorka Zuzana Dvořáková.

Tango bylo součástí programu iniciativy Vzbuďme Vary. Přesto hlavním smyslem akce bylo, aby si ji účastníci užili. Muži měli na hodinu možnost vést své partnerky. Protože v tangu je to většinou partner, kdo vede. Kromě toho se Tržní kolonáda vrátila v čase do doby zlatého věku lázeňství, kdy se ulicemi linula hudba svádějící kolemjdoucí k tanci. A v září Vzbuďme Vary chystají festival moderního tance.

Karlovarské koupaliště Rolava.
OTÁZKA PRO: Lukáše Červeného, jednatele KV City