Tento pohled se naskytl všem, kteří dorazili v sobotu na Svatováclavské vinobraní. Počasí letos přálo, účast byla vpravdě ohromná. Zejména na hradě jste se davy lidí prodírali dost stěží. „Prcháme do amfiteátru. Jsme tu celá skupinka, ale tady v tom mumraji máme problém se najít,“ s úsměvem se svěřila paní Eva z Lokte. To další z návštěvnic si užívala právě hradní atmosféru. „Parádně tady hrají. To si musím užít,“ podotkla. Na mysli měla Cimbálovou muziku Morava a Stan and Tony Revival.

Víno i burčák mohli lidé okoštovat či nakoupit si domů do zásoby. K mání byla i mandlovice i pivečko se v kelímcích objevilo. Výběr vín byl velký. „Jezdíme sem z Vizovic poslední čtyři roky pravidelně. O naše víno je velký zájem,“ potvrdil Honza Senft, jeden z prodávajících. „To je fakt, kupuji si ho tu pravidelně,“ přitakala paní u stánku.

Letošní vinobraní se určitě vydařilo. Lidé odcházející s lahvemi dobrého vínka vypadali spokojeně. Pořadatelé na hradě i v amfiteátru si pochvalovali návštěvu. K dobrému vínu byla spousta dobrého jídla a vyhrávala pěkná muzika. A kdo to nestihl v pátek či sobotu, mohl na hrad dorazit ještě i v neděli.

Ilustrační foto.
Horské vesnice budou mít po letech nové starosty