Celkem sto dvacet pět filmových projekcí má letos naplánovaný Juniorfest. Přehlídka animovaných i hraných filmů pro děti a mládež se letos v Plzeňském kraji koná pojedenácté. Rozsáhlý program se během sedmi dní odehraje v pěti městech.

„Do programu jsme letos zařadili dvaadevadesát celovečerních hraných nebo animovaných filmů, sedm dokumentů a sedmnáct doprovodných akcí,“ láká na festival jeho výkonný ředitel Michal Šašek.

Dodává, že v rozsáhlé nabídce celovečerních filmů diváci najdou novinky z Evropy i USA a také nabídku starších osvědčených českých filmů.

„V Domažlicích festivalové filmy uvádíme v Kině Čakan a v Loutkovém sále, v Přešticích v Kulturním a komunitním centru, v Horšovském Týně v Zámeckém kině Václava Vorlíčka, v Dobřanech v Káčku a v Plzni za námi diváci mohou přijít do CineStaru v OC Olympii, do DEPO2015, ale také do zoo nebo do Techmanie,“ informuje Michal Šašek s tím, že z rozsáhlého programu je nejlépe si vybírat na webových stránkách festivalu www.juniorfest.cz.

Šumavská- stavba autobusového terminálu 2018, přestupní uzel, Plzeň- Hlavní nádraží.
Terminál Šumavská: devět autobusových stanovišť

„Je tam sekce program, v níž je možné zadat si výběr podle měst nebo podle data a rovnou si zarezervovat vstupné,“ informuje Michal Šašek. Základní cena vstupenek na filmové projekce je 60 nebo 70 korun. S potěšením konstatuje, že některé body programu jsou již téměř vyprodány, např. slavnostní setkání s režisérem Jiřím Strachem, kterému bude v sobotu 10. listopadu předána v Horšovském Týně Zlatá rafička.

K festivalovému doprovodnému programu patří např. akce Hrajeme si jako před 100 lety, která v neděli 11. listopadu zavede návštěvníky DEPO2015 do dob první republiky. V plánu je také koncert. Zpěvák Milan Peroutka, který na sebe upozornil v soutěži Tvoje tvář má známý hlas, vystoupí v pondělí 12. listopadu v DEPO2015.

Michal Šašek doporučuje:

Jedinečná kaskadérská show. Domažlické Sokoliště bude v neděli 11. listopadu hostit nejlepší české kaskadéry. Diváci se mohou těšit na ukázky rvaček, divoké jízdy autem i na ukázky zásahů při požáru. Vstup je zdarma.

Juniorfest nabídne novinky i setkání po padesáti letech.Zdroj: archiv festivalu a Deníku

Zlatá Rafička pro Ivu Janžurovou. V úterý 13. listopadu v 17:30 hodin herečka Iva Janžurová převezme v Erbovním sále na zámku v Horšovském Týně hlavní festivalové ocenění – Zlatou rafičku. Slavnostního předání se zúčastní i její spolupracovníci, přátelé i rodina. Z Plzně mohou zájemci jet festivalovým autobusem z náměstí Míru, který staví i v Dobřanech. Nutné však je si místo v autobuse rezervovat na webových stránkách festivalu. 

Juniorfest nabídne novinky i setkání po padesáti letech.Zdroj: archiv festivalu a Deníku

Plzeňský areál DEPO2015 bude od 12. do 14. listopadu uvádět filmy především pro dospívající. Na programu budou i filmy, které zavedou diváky do naší nedávné historie. Taková je např. česká filmová novinka Zlatý podraz (na snímku herec Zdeněk Piškula), který bude promítán 12. 11. od 13:30 hodin. Emotivními problémy dospívání se zabývají např. snímky Takový je život (13. 11. od 13:30 hodin) nebo Panny (13:30 hodin od 19:30 hodin) a mnohé další.

Juniorfest nabídne novinky i setkání po padesáti letech.Zdroj: archiv festivalu a Deníku

Kolářová a Hanzlík po padesáti letech. Daniela Kolářová a Jaromír Hanzlík spolu v roce 1968 hráli ve snímku Strasti otce vlasti. V 70. letech minulého století tvořili jednu z nejpopulárnějších filmových dvojic, za všechny jejich společné filmy jmenujme dodnes populární Léto s kovbojem. V dobřanském Káčku si budou s diváky povídat 14. listopadu od 17 hodin.

Juniorfest nabídne novinky i setkání po padesáti letech.Zdroj: archiv festivalu a Deníku

Chick Corea s projektem Solo Piano vystoupí v Měšťanské besedě 14. listopadu.
Blíží se koncert století. Chick Corea zahraje v Plzni sólově