Odchází tak Milan Trnka, ředitel Správy lázeňských zdrojů a kolonád, Milan Krejčí, ředitel Lázeňských lesů, Miroslav Kučera, ředitel Správy lázeňských parků a Milan Martinek, ředitel Městského zařízení Sociálních služeb.

Informaci potvrdila primátorka Andrea Pfeffer Ferklová (ANO). "Na tyto pozice vyhlásíme nové výběrové řízení, do něhož se mohou ředitelé přihlásit, a tuto funkci znovu obhájit. V každé této městské organizaci jsou odlišné způsoby odměňování, což bychom chtěli sjednotit. Zároveň bychom chtěli pro tyto městské organizace a jejich vedení nastavit  i nové motivační  programy," uvedla primátorka.

Dodala, že výběrová řízení i na tyto ředitele příspěvkových organizací by se měla opakovat po šesti letech. Stejně jako je tomu například ve školství. Ke stejnému modelu přistoupil Karlovarský kraj v loňském roce, kdy post ředitelů museli nově obhajovat ředitelé kulturních organizací.

Ilustrační foto
Agresivní hokejoví fanoušci skončili na policii

Miroslav Kučera, ředitel Správy lázeňských parků, byl rozhodnutím rady města přinejmenším zaskočen, ale akceptuje ho. "Byli jsme odvoláni k 31. březnu a mohu říct, že to bylo nečekané. Jako ředitel Správy lázeňských parků jsem působil devět let a vždy jsem se snažil práci odvádět zodpovědně," uvedl. Do nového výběrového řízení se chce odvolaný ředitel Správy lázeňských parků přihlásit. "Zkusím to, praxi i vizi, kam by se měla organizace rozvíjet, mám," dodal.