Celkem se představuje 36 institucí, mezi nimiž jsou zastoupeny střední školy, vysoké školy, ale i potenciální zaměstnavatelé, kteří nastíní možnosti pracovního uplatnění.

„Výstava má dlouholetou tradici. Pravidelně dostáváme zprávy s dotazy, kdy bude další ročník," řekl Richard Mazanec, spolupořadatel akce.

„Přestože je Karlovarský kraj nejmenším v republice, a pořádají se pravidelně tři další akce podobné naší výstavě škol, tak si stále udržuje vysokou návštěvnost a zájem okolí," dodal Mazanec.

Škola a trh práce jsou jedinou akcí svého druhu. „Je to průřez vzdělávacím systémem v České republice včetně mezinárodních kontaktů, které zde zastupuje Agentur für Arbeit Annaberg-Buchholz. Ta má na starosti celé Sasko. Školy i pracovní trh," vysvětlil Mazanec.

Právě německá škola se může stát oním lákadlem pro budoucí studenty. Díky svému širokému vlivu na celé Sasko představuje zajímavou alternativu pro studenty, kteří mají odvahu se trhnout a zkusit něco nového a neznámého, co jim zajistí budoucnost. Na výstavě jsou zastoupeny státní, soukromé, ale i církevní školy. Některé děti ale šly na výstavu s tím, že už dávno vědí, co budou v budoucnu dělat.

„Chci jít na střední pedagogickou školu. Na předškolní a mimoškolní obor. Je to moje vysněná práce být vychovatelkou ve školce. Mám moc ráda děti a práci s nimi," svěřila se Michaela Cibulová.