Ostatky neznámého člověka tady byly objeveny už počátkem února roku 2017. I přes rozsáhlé pátrací akce se ale dosud nepodařilo v okolí nalézt žádné další stopy ani ostatky.
Identita osoby je tak i nadále neznámá.

Kriminalisté z Regensburgu kontaktovali vědce z Ústavu soudní medicíny Mnichov a také ze Svobodné univerzity Amsterdam s podnětem na rekonstrukci měkkých tkání lebky. Také vědce požádali o zjištění co největšího množství informací k neznámému nálezu.

Vědci pomohli sestavit možnou podobu ženy z období před její smrtí.Zdroj: Deník / Redakce

„Znalci uvedli, že se pravděpodobně v případu tohoto kosterního nálezu lebky jedná o ženu, která se mohla narodit v letech 1942 až 1944. Pravděpodobně zemřela v letech 1963 až 1968. Dětství strávila na Šumavě. Poslední léta žila pravděpodobně v Regensburgu,“ uvedla mluvčí krajské policie Kateřina Böhmová.

Vědci také pomohli sestavit možnou podobu ženy z období před její smrtí. Fotografie jsou úmyslně vypracovány bez vlasů, neboť k nim ani k postavě nejsou žádná relevantní vodítka.

„Umístění očí, nosu a úst je velmi věrohodné. Nos měla žena hodně výrazný. Kriminalisty zajímá jakákoliv informace k možné totožnosti ženy,“ poznamenala Böhmová.

Vzpomíná si někdo na pohřešovanou ženu z uvedeného období? Jakékoliv informace je možné sdělit policistům na lince 158 nebo přímo německým kriminalistům na telefonní číslo 0049 941 506 2888.

Porcelán i folklor láká stovky lidí.
OBRAZEM: Porcelán i folklor láká stovky lidí