Letošní sezona byla podle pořadatelů nejnabitější za celých devatenáct let. Na své si přišli příznivci hudby všech žánrů, divadla, opery, ale i třeba rodiče s dětmi. „Konalo se nějakých dvacet sedm akcí. S jistotou lze říct, že to pokrylo náklady na provoz amfiteátru, a ještě něco zbylo do městské kasy,“ říká pořadatel kulturních akcí Vladimír Suchan.

Výběr byl letos opravdu pestrý. „Pravidelně každé léto si nenechám ujít muzikál. A když tu mám malou neteř z Prahy, jdeme na nějakou z akcí pro děti,“ prozradila pravidelná návštěvnice akcí Venuše Dušková ze Sokolova. Největšími taháky letos byly koncerty kapel Divokej Bill, Jethro Tull, Dymytry, Harlej, Trautenberk či Arakain nebo Jaromíra Nohavici. Nabito bylo v amfiteátru i při oslavách 100. výročí republiky či 150. narozenin loketských hasičů. „Hned jsem se s Arakainem domluvil na samostatném koncertu v příští sezoně, a sice s Lucií Bílou,“ nastínil Suchan jeden z taháků sezony příští. Větší zájem byl letos opět o operu, příští rok se milovníci tohoto žánru mohou zase těšit na oblíbenou Rusalku, která v prostorách amfiteátru pravidelně sklízí velký obdiv a zájem.

Přestože byla sezona úspěšná a letos přálo naprosté většině akcí i pěkné počasí, i pořadatel si je vědom problémů, na které nejčastěji upozorňují lidé zejména na sociálních sítích. „Největší problém s parkováním jsme ve spolupráci s městem, policií i hasiči vyřešili do detailu. Teď ještě jednáme o stálých značkách do městských ulic, kde návštěvníci načerno parkovali,“ konstatoval Suchan. Právě na to upozorňovali hodně místní. Návštěvníkům se nechtělo platit za parkování na vyznačených místech nebo využívat vzdálenější parkoviště zdarma. Proto zaplňovali ulice v okolí centra a místní neměli kde parkovat. Tenhle problém už by příští rok nastat neměl.

To druhé, co se lidem samozřejmě nelíbí, je hluk z amfiteátru. „Ten se také snažíme omezovat. Budeme končit kolem 23., nejpozději pak v půl dvanácté, aby měli lidé klid,“ slibuje pořadatel.

Ten už z 90 procent má připravenou sezonu příští, jubilejní, dvacátou. Začne 17. května a těšit se lidé mohou nejen na zmíněný Arakain a Rusalku, ale také třeba Hamleta, divadlo La Putyka, tradiční akce a nově třeba na operetu Noc v Benátkách. Do konce září se program ještě doladí a pak budeme informovat o tom, co další sezona přinese.

Silný vítr lámal především stromy.
Hasiči vyjeli kvůli větru ke stovce událostí, blesk zapálil i trávu