Za zmíněné tři roky se řidiči těmto městečkům vyhnou, cestou po nových úsecích dálnice Praha Karlovy Vary navíc ušetří víc než pět minut času. A hned na začátku letošního roku chce Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zahájit stavbu dálničního obchvatu Lubence na Podbořansku. Ten uleví obci od tranzitní dopravy, řidičům z jihu Ústeckého kraje se díky tomuto novému úseku dálnice zlepší cesta na západ Čech.

V současné době je na dálnici D6 Praha Karlovy Vary Cheb v provozu zhruba 90 kilometrů z celkových 170, dalších deset se začalo stavět. „Na přípravě zbývajících sedmdesáti kilometrů intenzivně pracujeme, například hned začátkem příštího roku máme v plánu začít budovat obchvat Lubence. Zbývajících osm dálničních úseků bychom chtěli zahájit během následujících pěti let,“ představil plány na pokračování výstavby dálnice D6 generální ředitel ŘSD Jan Kroupa.

Ilustrační foto.
Divoká prasata z dovozu obsahovala nebezpečného svalovce

V Lubenci, Řevničově i Krušovicích čekají na dálniční obchvaty řadu let. Ty se mají pro řidiče otevřít na podzim roku 2020.

Ministerstvo dopravy slibuje, že zbylých osm úseků dálnice D6 se začne stavět do pěti let. V tom případě by celá dálnice byla hotová v letech 2025 až 2030. Jako první se mají stavět další úseky ve středních Čechách obchvaty Krupé, Hořesedel a Hořoviček. Jako poslední pak úseky v Karlovarském kraji a také dvanáctikilometrový úsek v jižním cípu Ústeckého kraje mezi Lubencem a jesenickou křižovatkou.

Špatný stav řady objektů je způsobený zanedbávání údržby i nevyjasněnými majetkoprávními vztahy.
Smutné prvenství. V Karlovarském kraji je nejvíce ohrožených památek