„Od roku 2014 realizuje naše centrum dobrovolnický program pro seniory," řekla vedoucí dobrovolnického centra Instand Romana Trutnovská.

Dobrovolníci z Instandu v Karlových Varech chodí za seniory do pečovatelských domovů, ale i do domů pro seniory v Ostrově, Chebu a Mariánských lázní. „Dobrovolníci hrají se seniory hry, chodí s nimi na procházky, povídají si a dokonce i společně vyrábějí různé vánoční nebo velikonoční dekorace. Probíhá také cvičení jógy," řekla Trutnovská. Hlavním cílem organizace je rozšířit tyto aktivity i do dalších domovů pro seniory a pečovatelských domovů.

Součástí projektu je také 3G. „V roce 2016 jsme začali realizovat program 3G, což doslova znamená Tři generace. Tento dobrovolnický program pracuje na principu přátelského vztahu dobrovolníka, kterému je padesát plus s dítětem a jeho rodinou," uvedla Trutnovská.

Cílem projektu je společné trávení volnočasových aktivit. „Dobrovolník naváže vztah s rodinou. Společně pak jezdí i na výlety. Ale vždy je na obou stranách, jak se vztah vyvine," vysvětlila Trutnovská.

Čtenáři volí ze tří veřejně prospěšných projektů ten, který získá nejvyšší příspěvek. Na realizaci projektu s největším počtem hlasů přispěje Globus částkou 130 000 korun, druhé místo získá 80 000 korun a třetí 50 000 korun. Vybranému projektu můžete udělit hlas až do 31. května na www.globus.cz/o-globusu/spolecenska-odpovednost/lepsi-svet.html Vytvořme Lepší svět! O dalším z projektů se dočtete zítra.