Jsou to odsouzení z ostrovské věznice, kteří mají venkovní práce umožněny za dobré chování. Od prvního dubna si navíc díky novelizaci zákona přijdou za odvedenou práci na více peněz.

Personál SLP si výpomoc pochvaluje. „Kluci jsou šikovní. Zastanou spoustu práce. Jde vidět, že jsou vděční za pobyt na čerstvém vzduchu. Komunikovat s nimi máme sice striktně zakázáno, ale nadšení pro práci je na nich vidět i bez zbytečných slov,“ řekla jedna ze zaměstnankyň SLP.

Ilustrační foto
Novinky u pramenů. Po kolonádách se bude prohánět nový elektromobil

Palmy, které ke Karlovým Varům už neodmyslitelně patří, zdobí především okolí kolonád. V drahovickém zahradnictví jich na rozmístění čeká kolem 400 kusů. Na místě, kde jsou palmy soustředěny, si pak člověk procházející mezi obrovskými listy palem přijde jako v exotické destinaci.

SLP v současnosti finišuje s posledními pracemi. Připravuje flóru na hlavní lázeňskou sezónu. Přípravy na výsadbu letniček startují každoročně už na přelomu února a března. Práce probíhají ve vytápěných sklenících v drahovickém areálu SLP. Místní zahradnice se starají o výsev do truhlíků. Sází se afrikány, kanny, jiřiny nebo třeba voskovky. Spektrum sázených květin je obrovské, stejně jako práce s nimi spojená.

Ilustrační fotografie
S nápady může přijít každý, vyzývají Piráti