V Karlových Varech jsou plesy nejvíce vytížené hotel Ambassador Národní dům a Grandhotel Pupp. „Za rok u nás stihneme uspořádat necelou stovku různých akcí, z čehož je přibližně deset společenských a maturitních plesů,“ sdělil Viktor Březina z Ambassadoru. Novinkou v tomto roce je ples fotbalového klubu FC Slavia Karlovy Vary. Tento zahajovací ples letošní sezóny se koná již 20. ledna. Naopak pravidelnou akcí je myslivecký ples, který je velice oblíbený. Koná se 24. února. „Při mysliveckém plese nikdy nechybí bohatá tombola, slavnostní fanfáry a skvělá atmosféra,“ dodal Březina.

V Grandhotelu Pupp se plesům celou sezonu také naplno věnují. „Za sezonu máme každý týden minimálně jeden školní ples. Konkrétně tento pátek to bude maturitní ples Střední pedagogické školy v Karlových Varech,“ řekla Eva Zachariášová z Grandhotelu Pupp. Jednou z velmi oblíbených akcí, která se koná už 3. února, je Bál festival. Tento rok proběhne už 23. ročník Pupp Bál festivalu srdcový král. K tanci zapěje a zahraje Petr Vondráček a Lokomotiva, moderovat celý večer bude Jana Štefánková.

Staňte se i vy filmovou hvězdou, vyzývá pozvánka na Reprezentační ples města Horní Slavkov, který se koná 20. ledna. Pěveckými hosty budou Šárka Marková a Pavel Vítek.

V sálech loketského hradu budou plesat 24. února Loketští, to Kynšperští pro svůj ples využijí 10. února prostory zdejšího pivovaru. V Kynšperku se 27. ledna chystá navíc již 18. Ples třetího tisíciletí, tentokrát na téma: Černobílý film.

Dvacet tisíc mil pod moře se podívají návštěvníci letošního Reprezentačního plesu města Kraslice. Ten se uskuteční 17. února od 19 hodin v tamním kulturním domě. Při plese, který bude moderovat Petr Čimpera, vystoupí zpěvák Pavel Vítek a Timbre Music.

Příznivci méně tradičních akcí si na své přijdou třeba v Chebu. V místním Kulturním centru Svoboda se v sobotu 20. ledna uskuteční 45. Divadelní ples. Jeho začátek je naplánován na 20. hodinu a účastníci se mohou těšit na tradiční maškarní ples s kapelou Koala. Letošní téma masek: Golden sixties čili Zlatá šedesátá. Výrazný a nezaměnitelný styl 60. let můžete uplatnit i na konkrétních postavách a fenoménech této dekády, vítáni jsou Beatles i Stouni, Twiggy i Jacqueline Kennedy a další.

(sim, pet, jid, žip)