Ne však pro stovky lidí, kteří denně riskují své životy při ranním přecházení nebezpečné křižovatky u čerpací stanice ONO v Sokolově. Město spolu s vlastníkem komunikace, jímž je kraj, slibují nápravu až v roce 2020.

„Nová křižovatka je třeba jak pro auta, tak pro chodce, kteří v těchto místech chodí do práce,“ řekl místostarosta Sokolova Jan Picka.

Před lety tímto směrem do slepé ulice jezdili jen policisté, kteří tam měli střelnici. Po jejím zrušení na místě vyrostl golfový areál a před ním se rozvíjí několik firem. Ty zde dnes zaměstnávají stovky lidí.

Přes křižovatku lidé přecházejí do nedaleké průmyslové oblasti. Ze zastávky autobusu jdou ve tmě neoznačení. Městská policie spolu s Besipem se zaměřila na chodce ve městě. Ti sice nemusejí být označeni jako mimo město, ale strážníci znají velmi riziková místa i v Sokolově. A trefili takzvaně do černého.

Nehody v Karlovarském kraji.
Husté sněžení? Staly se desítky nehod

V tomto místě od 5.30 do 6.15 rozdali lidem na 130 reflexních pásek.

Ani jeden z oslovených chodců nebyl totiž nijak označen. Dobrou zprávou je, že by se chtěla v oblasti prevence angažovat na společném rozdávání reflexních materiálů i tamní čerpací stanice ONO.

Navržená okružní křižovatka bude doplněna chodníky a osvětlenými přechody pro chodce.

„Ty doufám zvýší bezpečnost osob docházejících do zaměstnání či za volnočasovými aktivitami do lokality podél ulice Stará Březovská. Silnice vede k dálnici a je dost frekventovaná,“ potvrdil kolemjdoucí Pavel Rejtar.

Projektovou dokumentaci zpracovává krajská správa a údržba silnic, za finančního přispění města Sokolov. Vlastní realizace křižovatky je plánována na rok 2020.

Další nebezpečná křižovatka je mezi Kauflandem a Lidlem. I zde volají řidiči po kruhové křižovatce. Místo ale nesplňuje požadované parametry.

Klášter v Sokolově hostí monumenty Martina Káni.
Klášter v Sokolově hostí monumenty Martina Káni