Pacienti ze Sokolovska se ptají zda neusnul projekt o vybudování další polikliniky v Sokolově. Začátkem letošního roku přišla s tímto nápadem firma Nemos Ambulance spolu se svým partnerem Sokolovskou uhelnou. Poliklinika by měla sídlit v budově bývalého HDB naproti starému autobusovému nádraží. Zajímají se nejen pacienti, ale ozývá se i majitel konkurenčního Léčebně preventivního zařízení Lukmanov, který tvrdí, že mu přetahují lékařský personál.

„V současné době probíhají složitá jednání takzvaně na mnoha frontách. Také se zjišťuje jací specialisté a kolik by jich mělo v novém zařízení být. Projekt neusnul, pracuje se na něm," řekla mluvčí sokolovské nemocnice Petra Soukupová. Pacienti mluví o tom, že čekací doby například v očních ordinacích jsou několik měsíců. Zubaři a gynekologové prý také už neregistrují nové pacienty. S těmi nesouhlasí podnikatel Lukman Lukmanov.

„Naše poliklinika má praktické lékaře z oboru gynekologie i zubaře. Kapacita je a pacienti se u nás ještě mohou registrovat," říká Lukmanov. Tvrdí také, že lékaři z jeho zařízení dostávají nabídky pracovat u konkurence. „My se chováme správně. Jsme zásobárna doktorů pro Sokolov, které se nám snaží Nemos přetáhnout do nové polikliniky či nemocnice a my jsme nuceni shánět další," dodal. proti tomu se Nemos ohrazuje.

„Projekt lékařského domu je ve stadiu přípravy, kdy zpracováváme prvotní úvahy a studie. Z tohoto důvodu nyní neřešíme personální obsazeni a tedy také vylučujeme zmíněné postupy. Personální obsazeni ordinaci budeme řešit v druhé polovině 2013 a budeme ho řešit z vlastních zdrojů a v koordinaci s našimi spolupracujícími externími lékaři," tvrdí prokurista firmy Nemos Ambulance Markéta Suchopárová.

Vítězem by tak mohl být samotný pacient. Zdravotnická zařízení se totiž předbíhají v nabídce služeb. „Poskytneme prostory i externím spolupracujícím lékařům. Ti by mohli využít synergického efektu společného zázemí, recepce, kavárny, parkovacích míst. Lékařský dům bude pro klienty výhodně položen blízko centra a autobusového i vlakového nádraží," řekl jednatel Nemosu David Soukup.

Projekt počítá i s pronájmem prostor lékařům. Nemos by pak poskytoval společný servis a spolupráci s externími praktickými lékaři a specialisty. Rovněž Léčebně preventivní zařízení v Sokolově, známějšího mezi lidmi jako poliklinika, chce uhájit svou pozici. Pacienti se podle Lukmanova mohou těšit na řadu novinek. Jako hlavní zmínil rekonstrukci zastaralé rehabilitace. Pacienti prý dostanou důstojnější prostory včetně nového vybavení včetně nově příchozích fundovaných doktorů a prodloužené pracovní doby. Dále prý bude moci pacient polikliniky přes tamní doktory konzultovat případnou léčbu nebo operaci ve třech renomovaných zařízeních v Plzni a v Praze.

Rekonstrukce konkurenční polikliniky firmy Nemos, za osm milionů, by měla podle vedení firmy začít letos.