Vyhověly tak žádosti Národního dispečinku lůžkové péče o převzetí pacientů na lůžka intenzivní péče. První pacient byl transportován 13. ledna z Nemocnice v Chebu a je na Infekčním oddělení Nemocnice České Budějovice. Druhého letecká záchranná služba přepravila do Nemocnice Jindřichův Hradec. Je napojen na umělou plicní ventilaci.

„V průběhu dnešního dne přijme k neinvazivní ventilaci Infekční oddělení Nemocnice České Budějovice pacienta z Nemocnice Sokolov,“ uvedl  14. lednakoordinátor intenzivní péče pro nemocné koronavirem a primář ARO českobudějovické nemocnice Richard Tesařík. 

„V jihočeských nemocnicích jsme byli během krize vždy schopni postarat se kvalitně o všechny Jihočechy, jejichž průběh infekce vyžadoval nemocniční péči. Vím, že tento úkol zvládneme i v dalších týdnech. Proto můžeme přijmout i pacienty bojující o život z nemocnic Karlovarského kraje, které již nemají volnou kapacitu,“ uvedla předsedkyně holdingu Jihočeské nemocnice Zuzana Roithová. V jihočeských nemocnicích je hospitalizováno aktuálně 418 pacientů, z toho 49 na lůžkách intenzivní péče, 18 pacientů je napojeno na umělou plicní ventilaci.

Ilustrační foto.
Horská služba: Řidiči pozor, do hor bez vybaveni vůbec nevyjíždějte!