Oficiální velkokapacitní očkovací místo v Karlových Varech se znovu vrací do KV Areny. Potvrdila to ve středu nejen mluvčí Karlovarské krajské nemocnice (KKN) Markéta Singerová, ale i náměstek primátorky Tomáš Trtek. Jak už Deník tento týden informoval, jediné očkovací centrum v krajském městě je nyní v obchodním centru Varyáda, které už ovšem nezvládá odbavit zvýšený počet zájemců, jenž se v současné době pohybuje kolem 400 za den. Slouží totiž nejen pro objednané, ale zároveň pro neregistrované pacienty. Nemocnice proto hledala vhodné prostory pro další místo. Nakonec je našla opět v kongresovém centru, kde očkovací centrum fungovalo od jara až do září. Zatímco tehdy zdravotníci očkovali lidi přímo ve vstupních prostorách, nyní se budou vakcinace podávat z druhé strany. Jednou z alternativ pro druhé centrum byl třeba i nový depozitář krajské knihovny.

"Město poskytne prostory za symbolické nájemné. Nové zázemí pro očkování bude vedle velína nad garážemi. Lidé tam budou moci pohodlně zaparkovat a zase odjet," informoval náměstek Trtek. Zázemí je bezbariérové a vstup do něj bude možný od silnice na Západní ulici (vchod V3). Přímo ke vstupu V3 bude umožněn vjezd osobních vozidel ze směru od kruhového objezdu u čerpací stanice.

Vánoční besídka pro místní seniory má v Šemnici velkou tradici a je to vždy velká událost.
Místo besídky dostanou senioři ze Šemnice dárkové tašky. Na vině je covid

Podle mluvčí Singerové se očkovací centrum v KV Areně otevře už 6. prosince. "Prověřovali jsme veškeré možnosti, jak navýšit kapacity očkování v kraji, včetně umístění očkovacího centra do depozitáře krajské knihovny. Jako nejvýhodnější se nakonec ukázalo znovuzprovoznění velkokapacitního očkovacího centra v prostoru KV Areny. Děkujeme zdravotníkům Karlovarské krajské nemocnice za to, že i při svém vytížení zajistí chod centra, a dík také patří všem, kteří se podíleli na přípravě jeho otevření,” poznamenal hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Očkovací centrum ve Varyádě nadále zůstává, obě centra budou pod taktovkou KKN provozovat dva zdravotnické týmy. Provozní doba obou je stejná: ve všední dny od 12 do18 hodin, o víkendech pak od 9 do 13 hodin. "Do KV Areny se přesune z Varyády očkování dětí ve věku od 12 do 15 let a očkování pro samoplátce. Pro obě tyto skupiny bude navýšen počet možných termínů v rezervačním systému," upozornila Singerová.

Chris Hemsworth v akčním snímku Extraction, který se natáčel i na Chomutovsku.
Podívejte se: Thor navštívil Karlovy Vary. Se synem si zaskákal na zvonkohře

Zatímco Varyáda nyní zvládá naočkovat za den 400 zájemců, v KV Areně se počítá s dalšími 1600. " V KV Areně získáme velký prostor až pro čtyři očkovací boxy. Spolu s očkovacím centrem ve Varyádě můžeme naočkovat až dva tisíce lidí denně,“ upřesnila krajská koordinátorka očkování a lékařská ředitelka KKN Dagmar Uhlíková. „Očkovací centrum ve Varyádě bude i nadále v provozu pro návštěvníky obchodního centra, kteří se mohou rozhodnout pro očkování spontánně i bez registrace,“ doplnila.