Karlovarští kriminalisté stíhají 45letého muže z Karlových Varů. "Ve druhé polovině srpna letošního roku bydlel se svou matkou v bytě v Karlových Varech. Z bytu jí odcizil finanční hotovost a elektroniku, jako například mobilní telefon, stojanový ventilátor nebo reproduktor. Žena na krádeže přišla a sdělila mu, že si nepřeje, aby u ní dále bydlel. Syn z bytu tedy odešel," uvedl mluvčí policie Jan Bílek.

Tím ale celá věc zdaleka neskončila. Už o týden později se totiž muž domáhal vstupu do bytu. "Bouchal a kopal do vstupních dvěří. Matka ho pustila dovnitř, načež ji začal okamžitě vulgárně urážet. Poté bouchal pěstmi do dveří, až je poškodil," popsal běsnění muže mluvčí policie.

Hasiči ze tří jednotek zasahovali ve středu večer u Ostrova na Karlovarsku u požáru tří objektů, které sloužily jako skladovací prostory pro včelín.
U Ostrova hořely sklady pro včelín, hasiči je ochlazovali pěnou

Matce následně povedený syn sebral z peněženky platební kartu, v další místnosti se s ní pak přetahoval o mobilní telefon, zatímco ji celou dobu dál urážel. "Telefon žena vytrhla synovi z ruky a utekla z bytu. On ji však v suterénu dostihl a fyzicky napadl. Sebral jí telefon a z domu utekl," dodal Bílek.

Policie se na případ okamžitě vrhla a během několika desítek minut muže zadržela. "Svým jednáním způsobil škodu přibližně 40 tisíc korun. Soud akceptoval návrh na podání do vazby. V případě prokázání viny může obviněný muž strávit až 10 let za mřížemi," informoval mluvčí.