V tom prvním energetici v úterní podvečer porazili na svém ledě Rytíře z Kladna 6:2.

O výhře bylo prakticky rozhodnuto po první třetině, kterou Karlovy Vary po gólech Grígera, Skuhravého a Kohouta ovládly 3:0. „Od začátku jsme měli dobrý pohyb, měli jsme chuť a objevovaly se tam věci, které budeme potřebovat a chtít od hráčů v začátku sezony,“ pochvaloval si domácí asistent Tomáš Mariška.

Ve druhé části se pokračovalo v nastaveném trendu. Na straně Energie se trefil Skuhravý a Flek, za hosty snižoval na 5:1 Hajný. „Řekl bych, že diváci minimálně prvních čtyřicet minut viděli parádní akce, a jsem rád, že se nám dařilo nejen ofenzivně, ale ani jsme nepouštěli soupeře do větších šancí. Odehráli jsme to zhruba tak, jak jsme chtěli a potřebovali,“ pokračoval spokojený Mariška.

V závěrečné dvacetiminutovce ještě přidal branku Rachůnek a na konečných 6:2 upravil kladenský Zelingr. „Ve třetí třetině hráči trošku polevili, měli v hlavě svůj náskok, ale přesto si myslím, že utkání bylo z naší strany povedené,“ mohl být spokojen karlovarský asistent.

Ve čtvrtek od 17.30 hodin čeká Energii závěrečný zápas přípravy. A velmi zajímavý soupeř, druholigový Baník Sokolov, který má znovu ambice se po dvaceti letech vrátit zpět do vyšší soutěže. A na straně hornického klubu bude stát mnoho tváří v Karlových Varech dobře známých, v čele s bývalým koučem Energie Karlem Mlejnkem. „Utkání bereme jako náš poslední přípravný zápas, ve kterém se sice chceme prezentovat co nejlépe, nicméně vše směrujeme hlavně k našemu prvnímu mistrovskému utkání, které sehrajeme příští středu doma proti celku Řisut,“ odmítá současný trenér Baníku nějaké speciální emoce.

Stejně to vidí na protější střídačce Tomáš Mariška. „V tomto týdnu jsme již přešli do zápasového režimu, trénujeme už již jenom jednou denně, snažíme se vyladit formu a dostat se do psychické pohody. Zvolili jsme utkání s naším partnerským klubem, se kterým úzce spolupracujeme, máme tam soustu hráčů, na které si můžeme v průběhu sezony sáhnout, někteří naši hráči se tam můžou protáčet a dohrávat si tam ice-time. K utkání musíme přistoupit, jako kdyby to bylo naše první mistrovské, budeme se soustředit hlavně na naši hru, tak aby naši hráči předváděli to, co budeme potřebovat příští týden na ostrém startu sezony,“ říká.