„Věřím, že možnost cestování do Lipska nejenom v době adventu po železnici oslovila hlavně rodiny s dětmi, ale také další zájemce o návštěvu Lipska z Karlovarského kraje. Cestování po železnici by se pro ně mohlo stát zvlášť v tomto období mnohem zajímavějším a příjemnějším, než když budou absolvovat trasu automobilem,“ konstatoval k novému mezinárodnímu spojení náměstek hejtmanky Martin Hurajčík.

Vlaky v Karlovarském kraji zastavují ve stanicích Karlovy Vary, dále v Sokolově, Svatavě, Oloví, Rotavě a v Kraslicích. Cesta trvá přibližně tři hodiny. Nové vlakové spojení, které provozuje dopravce GW Train Regio, bude k dispozici každou sobotu a neděli po zbytek roku letošního a po celý příští rok.

Z dolního nádraží v Karlových Varech vlak vyjíždí v 6:48 ráno, do Lipska dorazí v 10:22. K dispozici bude rovněž odpolední vlak, který z Karlových Varů pojede ve 14:54, do Lipska se cestující dostanou v 18:22. Odjezdy z Lipska budou v 16:39 odpoledne, ale zájemci o návštěvu Karlovarského kraje mohou cestovat vlakem rovněž v 8:39 ráno.

LUCIE Slámová a police plná Kinga.
Knížka od Ježíška potěší každého