Tanky do města dorazily ve čtvrtek v podvečer a hned večer šly do akce. Během čtvrtka a pátku probíhalo totiž večerní a noční natáčení filmu Tankisté. Loket se v něm změní na německé město za druhé světové války. Proto na domech a v ulicích budou k vidění například vlajky s hákovými kříži, německé nápisy či poutače.

Tanky se samozřejmě budou během natáčení projíždět i po městě a dá se očekávat, že loketská dlažba dostane, jak se říká, zabrat. Podobné obavy vyjadřují i místní na sociálních sítích. „Z tohoto důvodu jsme trvali na kauci. Takže v případě, že by vznikly nějaké škody, například na dlažbě, máme to ošetřené. Filmová produkce se zavázala splnit veškeré povinnosti a podmínky stanovené městem Loket a pro případ způsobení škod na majetku města byla na jeho účet složena kauce ve výši 200 tisíc Kč,” uvedl místostarosta Lokte Petr Zahradníček.

Filmovat se bude i o víkendu, kdy se v sobotu ráno budou možná točit ještě záběry na mostě z dronu, a hlavně potom v pondělí, kdy se počítá s denním natáčením. „V pondělí 15. května bude z důvodu natáčení uzavřeno celé náměstí T. G. Masaryka a část pěší zóny. Dopravní obsluze, návštěvám u lékařů, IZS bude průjezd umožněn mezi natáčením ostrých záběrů,“ upozorňuje místostarosta.

Natáčení filmu přinese peníze do městské pokladny, které město použije na kulturu.

Puškařovská stoka je umělý vodní kanál vybudovaný v 16. století. V současné době je v zanedbaném a nefunkčním stavu.
Obnova Puškařovské stoky má řešit problémy s vodou