V novém seriálu Deníku se podíváme do Karlových Varů a zaměříme se na někdejší proluky, kde došlo ke zbourání původních domů mnohdy i před mnohými desetiletími. Veřejnost si na jejich absenci logicky navykla, takže následná výstavba nových domů se ne vždy lidem zamlouvala.

Také se podíváme na domy, které prošly výraznou rekonstrukcí. V tomto díle přinášíme současný pohled na blízké i vzdálenější okolí hotelu Thermal. Příliš možností pro stavební boom tato lokalita neměla, a tak zde ve velké podstatě byla původní zástavba ponechána. Největším zásahem v poslední době bylo zbourání bývalého sídla policie zvaného také jako Gestapo.

Ilustrační foto
Karlovarský kraj chudne, hloupne a lidé ho opouštějí

Proměnou prošlo nejbližší okolí Thermalu, vznikla zde náplavka, která je využívána i pro kulturní akce. Nepěknou vizitkou jsou ovšem zdejší původní fontána, bazénky a terasy mezi hotelem a řekou Teplou. Dávno už neslouží a jejich vzhled je velkou ostudou. Samotné náměstíčko před Thermalem se za poslední roky stalo sídlem stánkářů, které zde nabízejí různé zboží.

Změnou prošla řada budov v okolí Thermalu, z nichž se staly hotely. Vznikl tu i jeden z prvních porevolučních obchodních domů, Atrium, který je ovšem svým sortimentem zaměřen spíše na ruskou klientelu.