Podle policie je možné, že velká část drog končila u uživatelů v sousedním Německu. Podle policejní mluvčí Barbory Kudláčkové zadržení muži pervitin uchovávali a převáželi v krabicích od dětské výživy, které vypadaly jako originální balení. „Takto ukrytý metamfetamin byl běžnými postupy obtížně zjistitelný," uvedla Kudláčková.

Policisté při domovních prohlídkách zabavili 6,2 kg pervitinu vysoké kvality. Jedná se asi o 60 tisíc dávek. Našel se také necelý kilogram marihuany a více než tisícovka nábojů do střelných zbraní různých typů a ráží.

Na rozkrývání skupiny policisté podle Kudláčkové pracovali už od loňského října. „Skupina obchodovala metamfetamin ve velkých objemech a pracovala velmi konspirativním způsobem," přiblížila. Razie proti organizované skupině nesla název Matice a podíleli se na ní detektivové z Národní protidrogové centrály, zásahová jednotka Plzeňského kraje, sokolovští kriminalisté, sokolovská cizinecká policie a celní protidrogová jednotka.

Zadržení muži nyní čelí stíhání z důvodu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy.

Hrozí jim až deset let vězení.