Někde jsou občané se službami spokojeni, jinde jsou problémy a lidé si stěžují. Výkladní skříní pošty Partner na Karlovarsku je například Boží Dar. V této obci vznikla první frenčíza pošty Partner, kterou provozuje obec, a jejich pobočka je součástí infocentra.

„Pošta Partner na Božím Daru funguje už od roku 2009 a je součástí infocentra, kde se mimo jiné nachází i pobočka se suvenýry a směnárna. Během dne jsou na poště Partner vždy dva pracovníci, kteří se střídají s dalšími dvěma na protisměně, a to na základě krátkého a dlouhého týdne,“ vysvětlil Marek Smitka, referent infocentra a pošty Partner.

Zdejší poštu Partner hojně navštěvují také turisté. „Lidé jsou velice spokojení, protože otevírací doba je delší (od 8 do 18 hodin), ale nabízíme i veškeré služby jako klasická pobočka pošty,“ dodal Marek Smitka. Pošta Partner je i v Březové u Karlových Varů a je provozována spolu s trafikou. Stejné poštovní služby poskytují i ve Stanovicích a Perninku.

Expozice lázeňství
Novou expozici v muzeu navštívilo už 13 000 lidí

„Otevřeli jsme od dubna a lidé jsou zatím rozpačití. Ale chodí. Zatím je příliš brzy na hodnocení,“ uvedla podnikatelka Junková, která poštu Partner provozuje ve svém obchodě.

Nyní Česká pošta jedná o poště Partner i s Karlovými Vary, protože stejnou službu chce zavést ve čtvrti Růžový Vrch. „Zatím jsme vedení města pouze zaslali dopis s tím, že uvažujeme o přeměně zdejší pobočky na poštu Partner. V tuto chvíli čekáme na termín setkání, kdy bychom mohli projekt představit. Jsme tedy na začátku a nic konkrétního dohodnuto není,“ uvedl Matyáš Vitík, mluvčí České pošty. To potvrdil i primátor Petr Kulhánek (KOA), ovšem už dopředu zdůraznil, že magistrát by tyto služby neprovozoval.

Ilustrační foto
Slepice až domů? Boom chovu kuřic přišel také k nám

Na Chebsku pošta Partner zatím úspěšně funguje v Hazlově. Tady je otevřena v prodejně drogerie a trafiky v centru obce každý den od 8 do 17 hodin. Polední pauza tu je od 11.30 do 13.30 hodin. Druhým místem, kde se občané mohou se zmíněnou službou setkat, je Podhradí u Aše, tady služeb České pošty mohou využít v soukromém objektu penzion Pod Věží, který se nachází pod zříceninou zdejšího hradu. Poštovní služby tu lze využít denně od 14 do 17 hodin.