Kraj tak docílil užší spolupráce s MFF, festivalové dění rozšířil i do dalších měst, kde se také budou filmy promítat, ale prioritně se zaměřil na rodiny s dětmi. Večer kraje při MFF změnil z uzavřené párty pro pozvané, která se tradičně konala na letišti, na odpolední akci pro rodiny s dětmi s bohatým kulturním programem, který v podvečer na meandru Ohře roztančí Pomáda.

Scénář hektického festivalového týdne hejtmanství oživilo i soutěží o vstupenky na filmy. „Těch budeme mít denně k dispozici padesát. Pokud soutěžící odpovědí správně na tři otázky, budou moci lístek získat zdarma," uvedla hejtmanka Vildumetzová. Účast v soutěži je ale podmíněna bydlištěm na území kraje a také trvalým pobytem. „Jde nám především o naše občany," zdůvodnila hejtmanka Vildumetzová tyto požadavky.

„Festival považujeme za prestižní akci, které musíme umět využít," vysvětlila hejtmanka Vildumetzová změny dramaturgie prezentace kraje při MFF. K tomu bude sloužit i stánek kraje ve vestibulu hotelu Thermal, který region, pamětihodnosti i návštěvníky atraktivní lokality bude mezi hosty festivalu propagovat. Slevu na vstup do hradů, zámků a dalších zajímavých míst v kraji, u některých až padesátiprocentní, tak získá ten, kdo se při festivalu akredituje a bude držitelem tak zvaného Festivalpassu. „Stánek bude na frekventovaném místě a návštěvníci si zde budou moci zatočit s kolem štěstí, získat sluneční brýle nebo slamáky a tak dále. Vše je zatím ve fázi příprav a určitě budeme mít i další nápady, aby se lidé bavili a náš stánek navštěvovali," dodala hejtmanka.

Stánek v Thermalu, který bude hostům k dispozici po celou dobu konání MFF, pro Karlovarský kraj zajišťuje destinační agentura. Karlovarský kraj se finančně podílí i na samotné filmové přehlídce. Už nyní krajští zastupitelé souhlasili s dotací ve výši pěti milionů a zda MFF obdrží další tři miliony, to vyplyne z červnového jednání zastupitelstva. V tom případě by hejtmanství dotovalo MFF stejnou částkou jako Karlovy Vary. I ty festivalu přispějí dotací ve výši osmi milionů korun.

Ilustrační foto
Policie varuje: Horko řidičům nesvědčí