Krajská pobočka úřadu práce v Karlových Varech evidovala koncem května celkem 8 176 volných pracovních míst. Jejich počet byl o 345 vyšší než v předchozím měsíci a o 2 908 vyšší než ve stejném měsíci minulého roku.

Podíl nezaměstnaných osob přitom klesl na rekordně nízkou hranici 2,8 procenta. Na jedno volné pracovní místo připadalo v průměru 0,7 uchazeče. Z toho nejvíce v okrese Sokolov 2,2 uchazeče. V okrese Karlovy Vary to bylo 0,6 a v okrese Cheb 0,4 uchazeče.

„V řadě regionů je podíl nezaměstnaných osob na historických minimech, především pak v oblastech, kde jsou průmyslové zóny. Počet uchazečů o zaměstnání meziročně klesl v květnu o téměř 79 000. Česká ekonomika nadále roste a trh práce ovlivňují i sezónní práce, které už jsou v plném proudu. Především ve stavebnictví, v gastronomii a cestovním ruchu, zemědělství, zahradnictví, lesnictví, lázeňství či těžbě. Tyto činnosti poběží i v dalších měsících a nezaměstnanost by tak mohla ještě dále klesat,“ uvedla generální ředitelka Úřadu práce ČR Kateřina Sadílková.

Podíl nezaměstnaných stejný nebo vyšší než republikový průměr (3 %) vykázal koncem května jen okres Sokolov se 4,1 procenta. Nejnižší podíl nezaměstnaných byl zaznamenán v okrese Cheb, a to 1,7 procenta a v okrese Karlovy Vary byl 2,8 procenta.

Městská slavnosti tentokrát s tématikou první republiky se konaly v Zámeckém parku. A bylo se na co dívat.
OBRAZEM: Oslavy s příchutí první republiky