Rodinná tragédie. Tak se dají nazvat sobotní události v Močidleci, kde se třiadvacetiletý muž pokusil zabít nožem seniora. Policisté totiž potvrdili, že pachatel byl seniorův příbuzný.
„Pachatel muže napadl nožem. Jednalo se o jeho příbuzného,“ potvrdila Andrea Kávová, mluvčí Policie ČR.

Podle ní byl obviněný zadržen a bude podán návrh na vzetí do vazby. „O tom bude rozhodnuto do 48 hodin. Motiv tohoto pokusu o vraždu je v šetření,“ doplnila mluvčí.

Lidé v Močidleci jsou zaskočení touto tragédií a smutní. „Je mi velmi líto, co se stalo. Je to smutný případ, který dost místních lidí překvapil. Nikdo takovou věc nečekal,“ řekla obyvatelka obce, která si nepřála být jmenována. „Obavy, že by se něco podobného mohlo opakovat, nemám a doufám, že se zraněný senior ve zdraví vrátí domů,“ dodala obyvatelka.

Zraněný muž je v péči lékařů. „V sobotu ve 23.30 hodin vyjela nejprve posádka ze Žlutic do obce Močidlec k sedmdesátiletému muži, který utrpěl bodné poranění hrudníku. Na místo zároveň vyjela i posádka s lékařem z Toužimi. Pacienta převezli na anesteziologicko-resuscitační oddělení Nemocnice v Karlových Varech. Odsud byl v neděli ve 2.30 hodin kvůli vážnému poranění hrudníku a srdce převezen na emergency do Fakultní nemocnice v Plzni,“ zrekapitulovala postup zdravotníků Barbora Silná, mluvčí krajské zdravotnické služby.