„Výjezdů bylo více, ale nebylo to nic dramatického, nešlo o události, jaké jsou po větrných smrštích, které byly v minulosti," uvedl mluvčí hasičů Martin Kasal. V případě padlých stromů se jednalo vždy o jeden, dva kusy, nikoliv o velkou plochu. Podle Kasala na Chebsku u Ovesných Kladrub narazil do jednoho ze stromů na kolejích vlak, nikdo ale nebyl zraněn.

Podle policie se staly spíše drobné nehody, žádná nebyla s těžkým zraněním. „Kvůli popadaným stromům jsme museli silnice uzavírat, ale šlo spíše o ty malé, například u Božího Daru," uvedla mluvčí policie Kateřina Böhmová.
V terénu jsou od rána energetici, kvůli výpadku zhruba 30 trafostanic je bez proudu kolem 6000 lidí. Nejhorší situace je v oblasti Horního Slavkova a Krásna.
Silnice 1. třídy v kraji jsou podle silničářů mokré po chemickém ošetření, na komunikacích nižších tříd leží zbytky rozbředlého sněhu, do toho sněží.

Policisté v průběhu noci vyjížděli v Karlovarském kraji k necelé desítce případů v souvislosti se silným větrem a namrzlými vozovkami (nehody, havárie, padlé stromy nebo převrácená dopravní značení).

Mezi dvě nejzávažnější dopravní nehody patří nehoda ze dne 6. prosince 2013, ke které došlo kolem 01:00 hodiny na rychlostní komunikaci R6 mezi osobním vozidle VW Golf a pevnou překážkou - ocelové svodidlo. Jednatřicetiletý řidič jel po uvedené komunikaci ve směru od Karlových Varů na Sokolov. Při jízdě nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla a dopravně technickému stavu a povaze komunikace. Následkem toho s vozidlem dostal smyk a pravou přední částí narazil do ocelového svodidla. Škoda v tomto případě, byla předběžně odhadnuta na částku 20 tisíc korun.

K druhé dopravní nehodě došlo o hodinu později opět na rychlostní komunikaci R6. Zde šestačtyřicetiletý řidič nákladního vozidla jel ve směru od Karlových Varů na Sokolov. Při jízdě nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla a dopravně technickému stavu a povaze komunikace. Následkem toho s vozidlem dostal smyk, přejel vpravo na pravý okraj silnice, kde se převrátil přes střechu. V tomto případě byla škoda na vozidle předběžně odhadnuta na částku 190 tisíc korun.

Karlovarští policisté upozorňují řidiče, aby z důvodu silného bočního větru a námraz na vozovce přizpůsobili svoji jízdu těmto podmínkám a zbytečně tak neriskovali své a ani jiné životy.

Police v pátek kolem deváté hodiny informovala, že silnice na Neklid je průjezdná.