Vlekaři očekávají o víkendu oblevu a přírodní sníh prostě zatím nestačí. Skiareály tak trpí tím, že nedisponují zasněžovacím systémem. Zavřeno zatím zůstává na Krajce a Saporu v Kraslicích.

Otevřít se naopak chystá skiareál Lišák ve Stříbrné. Trojice těchto skiareálů na Kraslicku je přitom mezi vyznavači zimních sportů oblíbená. Avšak poslední roky byly zimní sezóny kvůli nedostatku přírodního sněhu mizerné. Někde se dokonce nelyžovalo vůbec.

Vlekaři i tak věří, že letos bude vše jinak, neboť meteorologové v příštím týdnu slibují další sněžení.

Alej Přátelství byla vysazena na břehu jezera Medard.
Stromořadí Přátelství vedle Medardu je Alejí roku 2018

„Napadly sice desítky centimetrů sněhu, ale očekáváme, co udělá obleva. Svahy zkusíme upravit a věříme, že snad v polovině příštího týdne bychom mohli poprvé otevřít. Vše ale bude závislé na počasí,“ řekl Martin Vlček z LK Tatran Kraslice, který provozuje Krajku a Saporo. Ty jsou mezi lyžaři oblíbené kvůli profilům sjezdovky. Saporo je téměř kilometrová sjezdovka, která má prudší horní část a pohodlný dojezd. Krajku zase vyhledávají mimo jiné i rodiny s dětmi.

A to i pro nižší ceny permanentek oproti velkým skiareálům. Například denní jízdné tu stojí pro dospělého 300 a pro dítě 220 korun (od 9 do 16 hodin), k dispozici je i večerní lyžování.

Levněji si zalyžujete i na Lišáku, který otevře pravděpodobně v sobotu ve 13 hodin. Denní jízdné tu stojí pro dospělé 250 a pro děti 200 korun. „Intenzivně pracujeme na zprovoznění areálu a úpravách sjezdových tratí,“ řekla provozovatelka skiareálu Lišák Dana Izáková. Aktuální info, zda se podaří sjezdovky zprovoznit, můžete sledovat na www.lisakstribrna.cz.

Ilustrační foto
Nepopulární serpentiny čeká částečné narovnání

Plný provoz rozjelo o víkendu moderní Ski centrum Bublava. V provozu tak je kromě Velkého Bleibergu už celý areál nově i se sedačkovou lanovkou. Tady na svazích i díky technickému sněhu leží 65 cm sněhu. Denní jízdné stojí 475 korun pro dospělého a 400 korun pro děti.
Hory čekají o víkendu nápor. Lyžařské podmínky jsou nejlepší v letošní zimní sezóně.

Vlekaři intenzivně pracovali na úpravě sjezdovek a také na odklízení hromad sněhu z parkovišť. A hlásí – vše je připraveno. „Těším se, až se v neděli ráno sklouznu na čerstvě upravené sjezdovce. Konečně dorazila pořádná zima,“ těší se lyžařka Lenka Dudášová ze Sokolova.

Ilustrační snímek.
O víkendu do hor. Lyžaři mají skvělé sněhové podmínky