Není to tak dávno, co Starý mlýn v Březové u Karlových Varů nabízel jídlo v malebném prostředí včetně ubytování. Konaly se tu svatby, promoce, setkávali se zde zaměstnanci při firemních akcích, pro Karlovaráky výjezd sem byl zážitkem, protože Starý mlýn stylizovaný do venkovského prostředí jim nabízel jen pár kilometrů od krajského města pocit, že jsou zcela někde jinde. To vše ale je minulostí. Starý mlýn už asi pět let chátrá, což vadí samozřejmě i místním. Jde přitom o kulturní památku, která byla zapsána na seznam v květnu roku 2006.

"To, že objekt není využitý a takto chátrá, nás trápí, ale bohužel s tím nic nesvedeme. Vlastní ho soukromá společnost, která zřejmě nepotřebuje peníze a nevadí jí, že památka takto dopadla," říká starosta Březové Martin Gruber.

Podle něho se dokonce před časem objevil investor, který chtěl Starý mlýn koupit. Jenomže majitel za něj požadoval příliš peněz. S majiteli, firmou Z - Princ Gold, která na Staré Louce vlastní zlatnictví, se pokoušela redakce Deníku spojit. Ale neuspěla.

Součástí obchvatu Lubence jsou nové mosty i mimoúrovňové křivatky.
Silničáři dokončují obchvat Lubence. Na D6 přibude dalších pět kilometrů

Historie objektu zvaného také jako Střelecký mlýn neboli Schützenmühle je přitom velmi zajímavá a sahá na konec 18. století. Podle informací Národního památkového ústavu je areál Starého vodního mlýna složen z hlavní budovy, špýcharu a brány. Hlavní hrázděná budovu egerlandského stylu byla postavena v letech 1898 až 1899 chebským architektem Karlem Haberzettlem. Původně byl zamýšlen jako zázemí pro karlovarské ostrostřelce při nově zbudované střelnici, podle prvotních záměrů měla střelnice stát v lesním revíru Soos v okrese Cheb. Po roce 1945 až do revoluce sloužil mlýn jako rekreační objekt ROH. Díky bývalému majiteli, karlovarskému podnikateli Miroslavu Pažďorovi, a karlovarskému muzeu se mu v roce 2013 vrátila podoba z období let 1898–1899.

Mlýn využívali nejen přespolní, ale pochopitelně i místní. Špatný osud nepostihl ovšem jen tento objekt, ale i protilehlé oblíbené Calypso. To asi před čtyřmi roky vyhořelo. "V současné době se nachází v Březové už jen jeden funkční podnik, hotel Green paradise, kteří navštěvují i naši občané. Nyní dostavuje nový bazén. Hotel disponuje bowlingovou drahou, šipkami i wellness a tyto služby rádi naši lidé využívají," dodal starosta Gruber.