Podruhé odehrají svůj koncert v Thermalu už toto pondělí, tedy 12. června. Původně ho orchestr plánoval přitom až na podzim.

Tentokrát nese jejich vystoupení název Rock Sympho Show. První dubnový koncert byl vyprodán. Šlo v té době o sedmé a poslední vystoupení Prime Orchestry na území České republiky, protože pak se orchestr z Karlových Varů přesunul do Německa. A stejně jako při prvním i při tomto druhém vystoupení bude finanční výtěžek využit pro válkou zmítané země, tentokrát na nákup sanitního vozu pro Charkov, odkud orchestr pochází.

Během dvouhodinového dubnového představení se mohli diváci zaposlouchat do známých filmových trháků, ať už starších či nejnovějších hitů, jako je třeba netflixová Wednesday. Tato část patřila k těm nejvýraznějším a divákům se velmi líbila. Prime Orchestra přitom kombinuje klasickou hudbu s rockem, mezi muzikanty nechybí bubeník, baskytaristka, kytarista či klávesista, ale i elektronickou hudbou, protože členem tělesa je i Dj. Skladby v ojedinělém aranžmá navíc doplňují oživlé animace na velkoplošné projekci.

Koncert v Thermalu.
Ukrajinský orchestr diváky v karlovarském Thermalu zvedl ze židlí

Cílem turné Prime Orchestry není ale jen diváky pobavit, ale také upozornit na hrůzy, které se odehrávají na Ukrajině. Muzikanti proto vybírají i finanční prostředky na pomoc zemi.

Na evropské turné vyrazili muzikanti krátce po okupaci Ukrajiny. „Je to už naše třetí šnůra. Na té první se nám podařilo vybrat peníze, za které jsme pořídili na Ukrajinu kamion jídla," uvedl v dubnu dirigent Denis Dorošenko společně s hlavním zpěvákem Maximem Perechožukem. Oba patří k výrazným osobám vystoupení. Zatímco Perechožuk dává díky svému zpěvu hitům patřičný rockový náboj, charismatický a usměvavý dirigent se nechává slavnými hity doslova strhnout.

V rámci svých turné zavítal orchestr i do Polska či Německa. „Jací jsou naši posluchači? Nejbouřlivější a nejvášnivější jsou Poláci. Čechům to trochu trvá. Nejvlažnějšími jsou Němci, navíc u nich záleží, z jakého regionu pocházejí," konstatoval v dubnu zpěvák Perechožuk. Ti z Karlových Varů přece jen ukázali, že se dokáží bavit, protože je vystoupení tak nadchlo, že Prime Orchestra musela i přidávat, a to skladby z Bohemian Rhapsody, při které stál celý sál.

Orchestr, který byl založen v roce 2014, koncertoval mimo Ukrajinu už před válkou.