„Jde o speciální várku třináctistupňového světlého piva ležáckého typu. Pivo je zhruba v polovině svého zrání," říká majitel pivovaru Ladislav Sás. Celková doba od uvaření piva až do jeho dozrání v tancích je zhruba dva měsíce.

Horňáka si mohou lidé nechat natočit na Hornické pouti. Kdo nebude mít tu příležitost, nemusí zoufat. Část speciální várky totiž půjde do lahví a bude možné si ji koupit i po Dni horníků. „Loni jsme speciál Horňák vařili poprvé a šel na dračku," říká Sás. Letos se uvařilo zhruba 1400 litrů.

Kromě běžné produkce se metodou spodního kvašení vyrábí během roku ještě další dva pivní speciály. Jeden velikonoční a druhý vánoční.
Letos Permon připomene i Poslední zvonění na bývalé IV.ZŠ a sběratelé etiket z pivních lahví či piv samotných tak budou mít k dispozici další kousek.