V neděli se k uzavírce přidalo také Německo. Kdo nemá platnou výjimku pro překročení hranic okresů ale i do sousedního Bavorska, může za nákupy nebo turistikou jet jedině jižním nebo východním směrem. Na sever či západ se nedostane. Policie střeží i malé silnice uprostřed lesů.

Hned za Broumovem na státních hranicích hlídkuje německá policie. Na stanovišti u hraniční čáry měli v neděli dopoledne elektrocentrálu se stožárem s osvětlením, stan, buňku a dvě policejní dodávky. Přes silnici jsou položeny tři kužele. Z České strany v zatáčce je upozornění jen v podobě přenosného výstražného trojúhelníku. Přechod není neprodyšně uzavřen, ale do Bavorska smějí jen lidé pracující v Německu v kriticky důležitých profesí, zdravotnictví nebo zemědělství. Všichni navíc musí mít negativní test na koronavirus. Jakékoliv nedůležité nebo turistické cesty jsou přísně zakázané.

FOTO, VIDEO: Tachované si masopust neodpustili, průvod jel v autech

Směrem na Chebsko stojí pak česká policie hned před první obcí, a to Chodovskou Hutí. Další policejní hlídky na pomezí mezi Chebskem a Tachovskem jsou u Trstěnic na novém obchvatu obce a ve Sklářích. V neděli dopoledne kontrolovali policisté všechny vozy, které v době vzniku reportáže kolem projížděly.