„Rodina je jako větve na stromě. Všechny rostou jiným směrem, ale mají stejné kořeny." Tento citát zdobí pamětní desku u Stromu mateřství, který u příležitosti Dne matek slavnostně zasadili v Sokolově. Ozdobná sakura zapustí kořeny v sokolovském parku u plaveckého bazénu. Iniciátorkou byla jedna ze sokolovských maminek Petra Šetele.
„Chtěla bych poděkovat městu i MDK za podporu. Děkuji také všem, co přišli do dílničky a pak i ke Stromu mateřství. Vše, co se teď děje, se děje od té doby, co jsem sama mámou a doufám, že se tady budeme vídat každý rok. Děkuji mamince, babičce a všem, kteří sem přišli," řekla Šetele.

„Mám to štěstí, že jsem první ženou ve vedení města, a mohu být přítomna této události. Musím uznat, že je to úžasný nápad. Odteď můžeme kdykoli toto místo vyhledat a myslet tady na naši maminku. Ať už nám bude radostně, nebo smutno," navázala místostarostka Sokolova Renata Oulehlová.
Sázení stromu předcházela výtvarná dílna v loutkové scéně MDK, kde děti psaly vzkazy svým maminkám na přáníčka.

Petra Šetele nosí svoji dceru Štěpánku v šátku. Ten se dá nosit na břiše, na zádech i na boku, s dětmi v šátku můžete dělat cokoli, třeba i tancovat. Štěpánku rád nosí i tatínek.
Žádný kočárek. Svoji dceru nosí v šátku

Poté se přítomní vypravili na krátký průvod přes náměstí Budovatelů směrem k bazénu. Před samotným zasazením sakury a odhalením pamětního kamene, kde čekaly další desítky lidí, potěšila přítomné sokolovská studentka Alena Shirmanová svým pěveckým vystoupením s kytarou.

Petra Sofilkaničová

Britská legenda Sweet zaplní loketský amfiteátr už za dva měsíce. Předskočí jí Turbo a Brunhilde z Německa.
Kulturní sezona startuje. A bude to jízda!