Přestože zájem o soutěž nebyl ze strany žáků příliš velký, video Hanky jednoznačně předčilo všechny přihlášené snímky. „Naprosto jedinečným způsobem vyjádřila, čím by se v budoucnu chtěla stát a proč si právě vybrala studium na střední pedagogické škole. Budu jí držet palce, aby se jí její sen splnil, protože povolání učitelky má velký smysl a budoucnost,“ uvedl radní kraje Josef Janů, který vítězce předal hlavní cenu v podobě iPhonu.

Vítězný snímek má něco přes minutu a devítičlennou odbornou porotu zaujal svým originálním zpracováním. Autorka využívá prvky animace, kdy mluvené slovo vtipně doplňuje kresbou na papír. Natočení videa trvalo Hance zhruba týden a výsledný snímek doplnila i vlastní klavírní skladbou. O tom, jak se dívce povedl, se již nyní můžete přesvědčit.

Zdroj: Youtube

Snem třináctileté Hanky Pechmanové je stát se učitelkou v mateřské škole. Jejím velkým vzorem je pro ni maminka, která pracuje ve školství jako vychovatelka. Ve svém volném čase se Hanka věnuje malým dětem a učí je novým věcem. Aby si zvýšila šance dostat se na pedagogickou školu, začala hrát na klavír a zpívat.

Cílem soutěže, kterou pořádala Karlovarská agentura rozvoje podnikání, bylo přimět žáky základních škol z našeho regionu, aby přemýšleli o svém budoucím povolání, a zároveň je motivovat ke studiu na střední škole.

Český prezident Miloš Zeman
Prezidentský pár navštíví Karlovarský kraj. Popáté