Ta si nevšimla při vystupování z letadla Airbus A320, že pod dveřmi chybí pohyblivé schodiště. Letuška tak spadla z výšky čtyř a půl metru na letištní plochu. Tuto informaci jako první přinesl deník Právo.

„K pádu z otevřených dveří letadla na letištní plochu došlo po skončení procesu odbavení, těsně před odletem letadla do Jekatěrinburgu," uvedla mluvčí Karlovarského kraje Andrea Bocková.

„Zdravotnickému operačnímu středisku byl hlášen pád ze dveří letadla. Jednačtyřicetiletá žena zřejmě vystupovala ve chvíli, kdy na místě ještě nebyly přistaveny schody," potvrdila informaci mluvčí krajské záchranky Petra Hnátková.

„Pasažérka letadla následkem pádu upadla do bezvědomí. Záchranáři proto museli ženu zaléčit a s podezřením na úraz páteře ji předat letecké záchranné službě k transportu na Emergency fakultní nemocnice v Plzni," dodala Hnátková.

Ošetřující lékař z plzeňské nemocnice po dohodě se zraněnou ženou odmítl komentovat její zdravotní stav.

„Celá záležitost je v šetření jak orgánů letiště, tak Policie ČR a v současné době proto není možné spekulovat o příčinách této události," uzavřela Bocková.