Letecká společnost Ural Airlines zahájila pravidelné letecké spojení mezi Karlovými Vary a městem Ťumeň v Rusku. Jde o druhou pravidelnou linku této společnosti, v současnosti Ural Airlines létá ještě z Karlových Varů do Jekatěrinburgu.

Cestující mají k dispozici Airbus 320 se 155 místy. „Máme velice dobrou zkušenost s lety do Jekatěrinburgu, proto věříme, že se za první rok podaří splatit náklady na zprovoznění linky a poté už lety začnou vydělávat. Karlovarské letiště je možná ve srovnání s ostatními malé, ale veškerý servis zde funguje podle mezinárodních standardů a na ukázkové úrovni," uvedl zástupce generálního ředitele společnosti Ural Airlines Alexej Fomin.

Linka do Ťumeně bude zatím nejdelší leteckou linkou provozovanou z Letiště Karlovy Vary, letová vzdálenost mezi oběma městy je přibližně 3 600 kilometrů a doba letu se předpokládá přibližně 4 hodiny padesát minut. Spoj do Ťumeně bude létat jednou týdně, odlet vždy v úterý ráno, přílet v úterý večer. Nové letecké spojení potvrzuje zvyšující se poptávku ruské klientely po cestách do Karlových Varů a přilehlých lázeňských oblastí.

„Nová letecká linka společnosti Ural Airlines je reakcí na trend zvyšující se poptávky po cestách do Karlových Varů z oblastí mimo hlavní centra v rámci Ruské federace. Věříme, že tato letecká linka, spojující Karlovy Vary s významnou průmyslovou oblastí Ruské federace, se bude úspěšně rozvíjet a tím přispěje k dalšímu rozšiřování styků mezi naším regionem a Ťumeňskou oblastí, která je známá zejména svými rozsáhlými zásobami nerostného bohatství včetně ropy a zemního plynu," řekl Petr Navrátil, náměstek hejtmana Karlovarského kraje.

„Jsme rádi, že i v letošním roce může karlovarské letiště přivítat další cestující z nové destinace.

Ťumeň se stává pátou destinací s pravidelným provozem na karlovarském letišti a věřím, že tato skutečnost podpoří i další jednání s leteckými dopravci o možnosti rozšíření stávajících nebo zavedení nových leteckých linek do našeho regionu," doplnil Václav Černý, ředitel karlovarského letiště.