Velikonoční pošta Kraslice.Zdroj: Deník / Drozdík JiříVelikonoční psaní tak míří například do Vietnamu, Austrálie, USA či Malajsie. „Již tradičně pak udělá radost po celé Evropě. Zájem o něj mají nejen filatelisté, ale také běžní pisatelé,“ říká vedoucí kraslické pošty Iva Vlčková. S kolegyněmi razítkuje došlá psaní už od 12. března. A pokračovat budou až do 29.března. „Každý rok jsme počítaly na desítky kilo, kolik pohledů a dopisů jsme orazítkovaly. Dnes už to ani nepočítáme. Jsou toho opravdu hromady,“ říká.

Autorkou letošního speciálního příležitostného razítka je Eva Hašková. Dříve je kreslil bývalý kraslický kronikář Václav Kotěšovec. První psaní, jejichž adresáti je chtěli mít ofrankovaná velikonočním razítkem, dorazila na poštu už s předstihem. „Už měsíc před Velikonoci jsme je tu měly. Největší nápor očekáváme v příštím týdnu, tedy těsně před Velikonocemi,“ dodala.

A co udělat pro to, aby vaše přání bylo opatřeno speciálním velikonočním razítkem? Na pohlednici je nutné napsat adresu toho, komu chcete přání adresovat, a nalepit poštovní známku. Přání pak vložíte do ofrankované obálky, kterou pošlete na adresu Velikonoční pošta, 358 01 Kraslice. Zaměstnanci pošty pohled orazítkují a odešlou adresátovi.

Velikonoční pošta Kraslice.Zdroj: Deník / Drozdík Jiří

Kraslice příchodem jara a Velikonoci doslova žijí. Město má již za sebou ojedinělou a unikátní výstavu stovek malovaných kraslic z dílny Asociace malířek a malířů kraslic České republiky. V pondělí pak místní školáci vynášeli Moranu a včera začala ve velkém sále kulturního domu obří jarní výstava. Při té předvádí krušnohorské řemeslnice stará řemesla a své výrobky vystavují děti z místních škol a mateřinek. Tématem výstavy, která potrvá ještě do soboty, je Motýlí rej.

Pohodlnější a bezpečnější jízdy se v dohledné době dočkají cyklisté na trase z Bílé vody ve směru na Novou Roli k sádkám.
Z Bílé vody pojedou cyklisté pohodlněji a bezpečněji