„Každoročně nás tyto stavební práce přijdou na více než půl milionu korun z obecního rozpočtu. Utratíme ale o hodně více, neboť dostáváme přibližně sedm set tisíc od Ministerstva kultury a tři sta tisíc korun nám pak posílá i Karlovarský kraj,“ uvedla Miroslava Křimská, starostka obce Andělská Hora, která v čele tamní radnice sedí už jedenáct let.

Podle jejích dalších slov obec hospodaří se základním rozpočtem tři a půl milionu korun s tím, že dalších dva a půl milionu se většinou daří sehnat na dotacích a dalších projektech.

Obec, ve které v nedávných komunálních volbách kandidovalo pouze jedno hnutí nazvané Společně pro Andělku, čeká na začátku příštího roku takzvané rozpočtové provizorium.

„Je to tak trochu naše tradice a děláme to záměrně. V žádném případě se nejedná o nějaký rozkol nebo neshodu. Naopak chceme rozpočet sestavit co nejreálnější, a proto čekáme do druhé poloviny ledna, kdy už známe konkrétní čísla hospodaření a vidíme i možnosti na začínající nový rok,“ pokračovala dále starostka s tím, že nejpozději v prvním únorovém týdnu bude rozpočet schválen.

Peníze by v Andělské Hoře potřebovali hlavně na opravy komunikací. Tyto práce jsou ale hodně drahé, a tak starostka nedokázala odhadnout, kolik úseků a v jakých délkách se podaří opravit.

„Zapojujeme se samozřejmě do různých projektů a obec neustále zvelebujeme. Letos jsme třeba dělali nové dětské hřiště a zajímavé plány máme i na rok příští,“ dodala Křimská s tím, že jedním z těch prioritních je projekt malé vodní nádrže, kde by měla vzniknout jakási klidová zóna.

Nová tělocvična Základní školy J. V. Myslbeka bude stát přibližně v těchto místech.
Základní škola J. V. Myslbeka se dočká tělocvičny