Vyplývá to z dokumentace, kterou česká investiční skupina Accolade, která park připravuje, právě předložila Krajskému úřadu Karlovarského kraje. Komplex bude mimo jiné napojený na cyklostezku, jeho součástí bude také park a bude postavený tak, že pro svůj provoz spotřebuje méně energie, než bývá u srovnatelných zařízení, včetně zahraničních, obvyklé.

„Připravované centrum bude například osvětlené LED žárovkami, zároveň ale nabídne bohatý příděl denního světla díky vyššímu počtu střešních oken. Stěny budou zateplené a součástí centra bude řada dalších technologií a stavebních úprav. Ty zajistí co nejnižší spotřebu energií. Připravujeme ho tak, aby v provozu s rezervou plnil požadavky na certifikaci obdobných zařízení stupněm velmi dobrý,“ uvedl Milan Kratina, výkonný ředitel a spolumajitel Accolade.

Území na západ od připravovaného komplexu pro podnikání, směrem k jádru Otovic, projde parkovou úpravou. I díky tomu zabere zeleň bezmála polovinu z celého území.

Společně s výstavbou centra pro podnikání Accolade projektově připravuje také vybudování první fáze obchvatu Otovic a přeložky se dočká také ulice K Panelárně. Ta nyní vede přímo pod okny několika rodinných domů. Po přeložení ji od bydlení oddělí zelený pruh včetně stromů.

Podstatnou část dopravy tu přitom dnes tvoří nákladní doprava z areálu cementárny, kde vyrábí betonové produkty. I tato těžká doprava se přesune na přeložku zainvestovanou skupinou Accolade stranou od rodinných domků.

Základní parametry parku jsou stejné tak, jak je Accolade představila již na začátku letošního roku. Jedná se o 31 000 metrů čtverečních moderní plochy pro podnikání a základním předpokladem využití centra je internetový obchod s prodejním prostorem a distribucí.
Předpokládá se také drobná a okolí nerušící řemeslná, strojírenská či elektro výroba, případně menší potravinářský provoz.

„Teoreticky by zde podle jasných pravidel daných obcí mohlo vzniknout až 670 pracovních míst. V reálném provozu ale bude skutečný počet pracovních míst o dost nižší. Naši nájemci ve velké míře spoléhají na nejmodernější techniku a musejí být schopni vyrábět a prodávat výrobky s vysokou přidanou hodnotou. A to tak, aby byli schopní dobře a dlouhodobě zaplatit své zaměstnance v situaci, kdy jich na pracovním trhu není mnoho,“ dodal Jiří Stránský, ředitel pro rozvoj lokalit Accolade.

Místo pro podnikání v Otovicích podle Stránského Accolade nejprve nabídne společnostem, které už v regionu podnikají a hledají nové, moderní prostory. „Budeme rádi, když začneme v horizontu roku 2020. V každém případě zájemce o prostory v Otovicích nejprve představíme vedení obce,“ podotkl Stránský.

Skupina Accolade v Karlovarském kraji působí již v Chebu, kde svoje prostory pronajímá eshopu společnosti Tchibo, strojírenské společnosti BWI nebo distribučnímu centru kosmetiky Estée Lauder a servisnímu středisku německé satelitní televize Sky Deutschland provozovaným DHL. Accolade je také nejnovějším hlavním partnerem Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary.

Alžbětiny lázně.
Alžbětiny lázně má zachránit koncesní smlouva