Muž, který se vloupal do elektroopravny v Chebu, našel láhev slivovice a na místě jí vypil. Rychlá záchranná služba ho musela z místa krádeže odvézt do chebské nemocnice, kde už od pátku bojuje po otravě alkoholem o život.

„Na policii se v pátek 20. února obrátil majitel elektroopravny v chebské Vrázově ulici, že se mu někdo do firmy vloupal,“ informovala o případu chebská policejní mluvčí Martina Hrušková. Policejní hlídka na místě našla šedesátiletého muže z Písku.

„Muž nejdříve vypáčil dveře a v objektu našel dvaapůl litrovou láhev se slivovicí. S tou se schoval na sociálním zařízení, kde ji celou vypil,“ dodala mluvčí.
Zadržený muž měl původně skončit na záchytce v Sokolově. Ještě před převozem ale zkolaboval a rychlá záchranná služba ho musela v kritickém stavu transportovat do chebské nemocnice, kde skončil na oddělení ARO.

„Muže jsme převzali v pátek 20. února kolem 13. hodiny,“ potvrdila Lenka Treglerová, mluvčí chebské nemocnice. „Jeho stav je i nadále kritický,“ potvrdila v pondělí odpoledne mluvčí nemocnice. Více informací o zdravotním stavu šedesátiletého muže není zatím k dispozici.

Množství alkoholu, který muž vypil je kritické a nyní mu hrozí smrt.
„Smrtelná hladina alkoholu v krvi se různí člověk od člověka,“ vysvětlil chebský lékař Jan Kropáček.
„Pro někoho jsou smrtelné čtyři promile. Ale jsou známé případy, kdy měl člověk osm promile alkoholu v krvi,“ dodal chebský lékař.

Přehnaná konzumace alkoholou může skončit zástavou dechu a srdce. Lidé by se měli řídit alespoň jednoduchým pravidlem: V útlumu, který přichází po rozverné či agresivní opilecké náladě, by se rozhodně nemělo v pití alkoholu pokračovat.

„Jedná se o ojedinělý případ. Něco podobného jsem za dobu své praxe ještě nezažila,“ poznamenala chebská policejní mluvčí.