Až tři roky kriminálu hrozí 39leté cizince z Chebu. Podnikání a s ním související dodržování zákonů si totiž vysvětlovala po svém. Neoprávněně snížila základ daně.

„Z pokračujícího přečinu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby je podezřelá 39letá cizinka žijící v Chebu," potvrdila policejní mluvčí Kateřina Böhmová.

Cizinka jako fyzická osoba podnikající v hostinské činnosti dle živnostenského zákona nezaúčtovala v účetních obdobích 2008 2010 v účetní knize všechny účetní případy týkající se příjmů z výherních hracích automatů, ovlivňující základ daně.

„Žena tak měla neoprávněně snížit základ daně z příjmu fyzických osob a opakovaně vykazovat větší ztráty, než jaké ve skutečnosti byly. Finanční úřad vyčíslil škodu na dani z příjmu fyzických osob na částku 156 tisíc korun," dodala mluvčí.

„Myslím, že někteří, zejména asijští živnostníci a podnikatelé u nás v regionu bohatnou především na tom, že si ´nedělají příliš vrásek´ s nějakým dodržováním legislativy a zákonů," neskrýval svůj názor padesátiletý Cheban Jan Novotný. „Mnozí vietnamští obchodníci také hřeší na to, že na ně jsou často i policisté ´krátcí´," uvedl.