To je případ osmadvacetiletého cizince, který v Aši okradl kdekoho. Teď mu hrozí, že stráví dalších až pět let v chládku za mřížemi. „Muž měl v jednom z ašských barů, který pravidelně navštěvoval, odcizit ve čtyřech různých dnech finanční hotovost. Vždy si měl počkat u barového pultu na chvíli, kdy obsluha baru odejde za zákazníky. V tu chvíli měl využít nestřeženého momentu a z peněz, které měla obsluha baru připravené na vyplácení výher z hracích automatů, odcizit postupně různé částky. Celkově měl způsobit v tomto případě škodu za více než 23 tisíc,“ sdělil policejní mluvčí Michal Žáček.

Ilustrační foto.
Zlodějka si z kasy vzala 12 tisíc korun a s penězi utekla

Tím to ale neskončilo. Pak si několikrát „vypůjčil“ platební kartu svého spolubydlícího, ze které měl postupně vysát 46 tisíc korun. „Když peníze z bankovního účtu vybral, vždy kartu vrátil na původní místo,“ podotkl mluvčí. Svého spolubydlícího ale navíc okradl o šperky za 10 tisíc korun. „Na základě příkazu k zadržení, který vydal Okresní soud v Chebu, byl cizinec policisty zadržen a umístěn do policejní cely. V nejbližší době bude předán státnímu zástupci, který bude rozhodovat o tom, zda na muže podá návrh na jeho vzetí do vazby,“ dodal mluvčí. 

Symbolický šek předal ředitelce Městské knihovny v Chebu Martině Kuželové člen správní rady nadace a starosta Zdeněk Hrkal.
Městská nadace pravidelně přispívá knihovně. Ta díky tomu opět mohla nakoupit