„Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou mužů z Chebu ve věku 23 a 27 let, které obvinili ze spáchání přečinů krádež a poškození cizí věci,“ potvrdila policejní mluvčí Zuzana Týřová. Na své zlodějské výpravy se vydali pětkrát během března a dubna.

„Starší obviněný nejprve sám v prodejně oděvů odcizil různé oblečení a utekl bez zaplacení. V dalším případě se vloupal do počítačové prodejny, ze které odcizil několik notebooků,“ popsala. Pak se spolu vloupali do drogerie, lékárny a další počítačové prodejny. Odnesli všechno, co se jim líbilo nebo co mohli prodat: drogistické zboží, elekroniku, léky, vzali ale i peníze. „Svým jednáním způsobili škodu ve výši téměř 200 tisíc korun,“ doplnila mluvčí.

Ilustrační fotografie.
V autě vezl víc než kilogram marihuany. Hrozí mu 10 let

Při vloupáních totiž rozbíjeli výlohy provozoven. A protože byli oba obvinění muži v posledních třech letech za krádež odsouzeni a nyní způsobili větší škodu, mohou být potrestáni odnětím svobody až na 5 let. „Policejní komisař podal podněty státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obou obviněných do vazby. Ty státní zástupce akceptoval a soudce oba muže poslal do vazby,“ dodala Zuzana Týřová.